Sayfalar

30 Kasım 2011

Eski Plaklar Duvar Saati Olursa!


Pavel Sidorenko tasarımı bu duvar saatleri eski plakların lazer ile kesilmesinden meydana gelmiş.
Tavşandan silaha, şemsiyeden sandalyeye birçok çeşit  ve şehir silüeti mevcut. Pavel eskiden müzik dinlediğimiz ve artık yerini Cd'lere bırakan bu plaklardan esinlenerek duvar saati yapmış ve çokta güzel olmuş:) Çok orjinal olan bu saatler sınırlı sayıda ve plakların etiketlerine dokunulmadan orjinalliği korunarak yapılmış.







Kırmızı Çiçekli Saç Bandı


Ben bu keçe olayını baya sevdim. Sürekli keçeyle neler yapabilirim diye düşünüyorum. Yine bunu düşündüğüm bir gün bu şirin saç bandı ortaya çıktı :)

Gerekli malzemeler:
4 yuvarlak çıkacak büyüklükte keçe
Siyah Lastik
Çiçeğin ortasına koymak için kumaş, boncuk, düğme.. vb
Ve Silikon ve tabancası


Çiçeğin yapraklarının büyüklüğüne karar verip bir yuvarlak çizin. Bu yuvarlağı kestikten sonra artık o sizin kalıbınız olsun. Diğerlerini de bu yuvarlağın boyutuna göre çizin ve kesin.


4 adet yuvarlak elde ettikten sonra yuvarlağı ikiye katlayıp ucunu dikin. Bunu her biri için tek tek yapın.





4 tane yuvarlağı diktikten sonra küçük bir keçeye silikon döküp üstüne yapıştırıyoruz. Son olarak siyah lastiğimizin üstüne keçeyi yapıştırıp kurumasını bekliyoruz. Süsleme kısmında sadeliğe kaçıp benim gibi siyah bir parça kumaş veya boncuklar, tüller, düğmeler kullanabilirsiniz. Tercih sizin :)

29 Kasım 2011

Kobi Levi'den Muhteşem Tasarım Ayakkabılar


İsrailli tasarımcı Kobi Levi'nin çılgın tasarım ayakkabılarını görüp hayran kalmayan var mı? Her bir parçasını kendi şekillendiriyor ve ayakkabılarını stüdyosunda elleriyle yapıyor. Tasarımlara bakarken belki aklınızdan şunlar geçecek evet yaa topuklu ayakkabı kaydırağı anımsatmıyor mu? Muzla ayakkabı aslında iyi anlaşamayan bir çift ama şimdi çok eğlenceli gözükmüyor mu? Ayakkabıların rahatlığı konusunda bir fikrim yok ama kesinlikle çok orijinal olduklarını söyleyebilirim. Benim favorim ayakkabıya yapışan sakız görünümündeki topuklar :) Sizinki hangisi?















28 Kasım 2011

Tiger & Turtle by Heike Mutter and Ulrich Genth

Almanya'nın Duisburg şehrindeki Heinrich Hildebrand tepesinde bulunan yürünebilir büyük açık hava yapıtı Tiger & Turtle Hamburglu Heike Mutter ve Ulrich Genth tarafından yapıldı. İlk gördüğün de Rollercoaster sanıyor insan ama burada trenler değil ayaklarınız sizi gezdiriyor. Açıldığı günden beri insanların ilgiyle ziyaret ettiği "Tiger & Turtle" ayrıca eşsiz bir manzaraya sahip. Merdiven ve trabzanlarındaki ışıklandırma ile geceleri dışarıdan görünümü mükemmel!





Fotograf Kaynak: http://www.archdaily.com/

27 Kasım 2011

Keçeden neler yapabilirim diye düşünürken deneme amaçlı kurdele şaç tokasının kolay bir başlangıç olacağını karar verdim. Biri kısa biri uzun iki şerit keçe kesip uzun olan keçenin iki ucunu ortada birleştirin ve  ister kalın bir iğne ile dikin isterseniz de silikon ile yapıştırın. Ben iğneyle dikmeyi tercih ettim. Daha sonra bu yapmış olduğunuz parçayı kısa kestiğiniz şeridin üstüne silikon ile yapıştırın, diğerlerine nazaran ince ve kısa bir keçe daha kesip ortasında kurdeleyi saracak şekilde silikonlayın. Sade bir saç tokası yapmak için başlamışken birşeyler ekleyip kokoş saç tokası yapmaya doğru yön değiştirdim. Elimde daha önceden kalan siyah tül ve beyaz dantel parçalarını kullanmanın vakti gelmişti :) Siyah tülü kırmızı kurdelenın arkasına silikonla dağınık bir şekilde tutturdum. Dantelide yandan ikiye katlayıp tam kurdelenin üstüne gelecek sık ve bitişik şekilde yapıştırdığımda tamam şimdi oldu duygusunu hissettim:) İster sade bir tacın üstüne isterseniz iki çıtçıtlı tokanın üstüne yapıştırıp kullanın.
Ben çok beğendim umarım sizde seversiniz :)



24 Kasım 2011

Kaset Cüzdanlar


Bu el yapımı Kaset Cüzdanlar İtalyan Marcella Foschi tarafından tasarlanmış. Bence çok şık ve farklı olan bu cüzdanları yapmakta çok kolay. Eski kasetleri bulmanın zamanı geldi :) Bu cüzdanların birinin sahibi olabilmek için size gerekecek malzemeler 2 fermuar ve bir eski kaset. En kısa zamanda nasıl kaset cüzdan yapılır fotoğraflı anlatımla karşınızda olacağım. :)










19 Kasım 2011

Jump From Paper




Bu çantalar harikaaaa!! Tayvanlı Chay Su ve Rika Lin'in dizaynı. Hoş bir öğlen Chay ve Rika sohbet ederken hayallerindeki çanta dizaynını çiziyorlar. Ve böylece Jump From Paper markası hayata geçiyor. :))