Sayfalar

14 Ocak 2012

Peter Pan Yaka



Yakalı tshirt kullanmaya bayılırıM. Kendi tarzında yakalar yapıp, istediğin  tshirtlerle beraber kullanma fikri benim çok hoşuma gitti. İster taşlı, incikli boncuklu istersen de çiçekli, böcekli yada sade. Sen nasıl istersen onu yap ve kullan. Peter Pan yaka yapmak için gerekli malzemeler;


- Parça kumaş veya keçe
-Yaka modelini çizmek için kalıp ( isteyen olursa yaka kalıbını mail yoluyla gönderebilirim)
-Makas
-Kurdele
-Düğme
-Taşlı Zincir




Önce yaka kalıbımızı çıkarıp kullanacağımız kumaş veya keçenin üstüne koyup çiziyoruz. Daha sonra dikkatli bir şekilde kesiyoruz çünkü girinti çıkıntılar çok var. 




Kalın bir şiş yardımıyla her bir yuvarlağın olduğu alana delik açın.

İlk başta açtığımız iki deliği düğme dikip birleştiriyoruz. Sıkı dikerseniz iyi olur çünkü o bölümün amacı iliklemek olmayacak.

En sonda açtığınız iki delikten de kurdele geçirerek silikon ile yapıştırın. Bu kurdeleleri ensenizden bağlayarak kullanacaksınız.



Böyle sade bir şekilde kullanabilirsiniz. Ben biraz daha ışıltı katmak istediğimden açtığım deliklerin arasından taşlı zincir geçirdim. Siz daha farklı tasarımlar çıkarabilirsiniz. İnci boncuklar, kurdele veya kumaş parçaları her biriyle çok güzel yakalar çıkacağına eminim.:) İyi eğlenceler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder