Sayfalar

29 Şubat 2012

Keds For Madewell


Bu ayakkabılar benim olmalı!! Keds'in Madewell için ürettiği spor ayakkabılar tam anlamıyla enfessss olmuş. 
Amerika'da Madewell.com ve keds.com sitesinde 50$ satışa sunulmuş ama henüz Türkiye'de satışta olup olmadığını bilemiyorum. Tam yaz aylarında rengarenk elbise ve eteklerle kombine edilecek ayakkabılar. Benim favorim puantiyeli olan ya sizin ki? 









25 Şubat 2012

Ebruli Tırnaklar



Bu tırnakları görür görmez bayıldım. Ben de birçoğunuzun düşündüğü gibi çok uğraştırıcı ve zor olmalı hayatta yapamam diye düşünüyordum ama hiçte düşünüldüğü gibi zor değil. Sizin için adım adım ayrıntılı bir şekilde anlatılmış videoyu paylaşıyorum. Fotoğraf yardımıyla da çok rahat anlayabilirsiniz. İlk önce tırnağınıza beyaz renk oje sürün. Sonra tırnağınızın kenarlarını güzelce bantlayın. Bir bardak su alın ve içine istediğiniz renklerde oje damlatın. Suyun yüzündeki ojeye kürdan yardımıyla şekiller verin. Bantlı elinizi bardağın içine sokup çıkarın. Videoda tek tek tırnaklarına şekil vermiş ama ben 5 parmağımı birden bardağa sokup çıkardım böylece daha az vakit alıyor. Bantları çıkarın ve kenarlarını kulak çubuğuyla temizleyin. Alttaki 2 fotoğraf benim eserim. İlk sefere göre fena olmadığını düşünüyorum :) Bence bu tırnaklar çok havalı ve dikkat çekici ;)




                                   






24 Şubat 2012

Senin Gözün Hangisi ?



Siz de benim gibi eyeliner kullanmadan dışarı çıkmayanlardansanız bu fotoğraf tam size göre :)

Hangisi senin favorin ?




21 Şubat 2012

Dirsek Yaması


Takip etmekten çok keyif aldığım bloglardan birinde keçeden dirsek yamasını gördüm. Bu sene dirsek yamalı kıyafetler çok moda mağazalarda görmüşsünüzdür. Fikir benim baya hoşuma gitti. Daha önce yün keçe hakkında bir fikrim yoktu nasıl yapılır nerelerde kullanılır bilmezdim. Bu paylaşımı gördükten sonra araştırdım. 5 farklı renk küçük bir poşet içinde 3 TL ye sahip olabilirsiniz. Tekli keçe iğnesi ise 1 TL. Fotograftaki gibi kalın bir süngere ve kalp şeklini rahat bir şekilde verebilmeniz için kurabiye kalıbına ihtiyacınız olacak.
Öncelikle uygulamayı yapacağınız kazağında dirseğinizin ölçüsünü alın. Sonra kalıbı koyup için yün keçeyi yerleştirin. Yavaş ve düzgün bir şekilde iğneyi batırıp çıkarın. Bu işlemi mümkün olduğunca her alana yapın.
Ardından hafif ütüden su sıkarak ütüleyin vee bitti. Bu fikri sadece dirsek yamasında değil kazağınıza yapacağınız her şekilde kullanabilirsiniz. İyi eğlenceler :)



















Kaynak: WTF Honestly




20 Şubat 2012

Kalpli Eldivenler


İnternette dolaşırken kalpli eldivenlerin fotoğrafına rastladım. Çok şirin ve güzel görünüyor. Evde bulunan yün eldivenimi niye bu hale getirmeyim ki dedim. İhtiyacınız olacak şeyler bir yün eldiven ve ince keçe. Keçeye eldiveninizde olmasını istediğiniz boyutta kalp çizin ve dikkatlice kesin. Sonra kalbi ortadan ikiye bölün. Yarısını birine diğer yarısını öteki eldivene dikin. Taaa dammm eldiveniniz hazır. Sevgililer günü geçmeseydi alternatif bir hediye olabilirdi. :)







19 Şubat 2012

Örgü Yakalar


Bu aralar Asos markasında % 70'e varan indirim var. Ben de geçen gün ne var ne yok diye bakarken bu örgü yakaları gördüm. Ceket, gömlek veya kazak her şeyin üstünde kullanabileceğiniz bu yakaların fiyatı 12 pound'tu. Annem örgü konusunda baya iyidir. Beğendiğim şeyleri yapması için fotoğrafını göstermem yeterlidir. Ben de hemen bu fotoğrafları gösterdim gerisini annemin marifetli ellerine bıraktım. Hepimizin çevresinde örgü bilen yakınlarımız vardır. Gördüğüme göre yapımı kolay yaklaşık 1-2 saatte bitiyor. Çevresine istediğim renklerde kurdele geçirdim. Fotoğraflardaki gibi düğme kullanıpta yapabilirsiniz. Ben çok severek kullanıyorum umarım size de beğenmişsinizdir. :)












Peter Pan yaka şeklinde kolye



Birden bire fikir gelip hemen yaptığımdan fotoğrafla adım adım çekemediğim bir çalışma oldu. Zaten baya kolay olduğundan hemen anlayacağınızı düşünüyorum. Yaka şeklinde kolye fikrine resmen bayıldım ve sonucunu görünce daha da sevdim :) İstediğiniz kalınlıkta ve tarzda zincir ile yapabilirsiniz. İnce zincirle daha sade ve zarif durabilir Ben kalın zincir tercih ettim. Kişiye göre değiştiğinden ölçü veremeyeceğim. Önce boynunuzda deneyerek istediğiniz uzunlukta bir zinciri kesip yuvarlak yapın. Sonra tam ortasından iki adet kısa zinciri birleştirin ve yukarılarındaki halkalar ile birleştirin. Maksimum 5 dakikada bu güzel kolyeyi yapabilirsiniz. Sıra bilekliğe geldi. Kolyeyi yaptıktan sonra biraz zincir arttı. Bu zinciride bileklik yaparak kullanayım dedim. Bileğinizin ölçüsünde bir zincir kesin ve bu kalın zincirin içinden aynı veya farklı renk ince zinciri geçirin. Ben bir tur geçirdim ama daha fazla yaparsanız daha hoş duracağını düşünüyorum. Daha sonra  kahve tonlarında kalın süet deriyi aynı şekilde arasından geçirin. Bu sadece kolay bir örneği siz daha farklı malzemeler kullanarak daha kokoş yapabilirsiniz. Bakın 10 dakikanızı harcayarak hem kolye hem de bilekliğe sahip oldunuz :)






12 Şubat 2012

Topshop'tan aldım 1 tane, eve geldim 3 tane






Dört bir yanda indirim başladı. Geçen Topshop'a uğrayayım dedim. Aksesuarlarını çok beğeniyorum ama sezondayken gayet pahalı oluyor. Neyse ki aksesuarlarda indirime girmiş. Aşağıdaki tüylü küpeyi 49.90 TL'den 9.90 TL'ye düştüğünü görünce hemen kaptım. Alır almaz ya ben bunu bu kadar süslü kullanmam. Şunu bir küpe diğerini ayrı küpe artanları da kolye yaparım dedim. Sonra küpeyi parçalara ayırdım. Üst taraftaki büyük yuvarlakları bir küpe yaptım. Yuvarlağın hemen altındaki 2 küçük yuvarlaklı tüyleri ayrı bir küpe ve geri kalan 4 adet yuvarlaklı tüyleri de bir zincirin ucuna takarak kolye yaptım. Hatta bugün kolye ile büyük yuvarlak küpeyi dışarı çıktığımda taktım ve sizler için fotoğrafını çektim. Yani Topshop'tan aldım 1 tane, oldu sana 3 tane :)








11 Şubat 2012

Takılar Boş Çerçevelere


Aksesuarların boş çerçevelere takılma fikri benim çok hoşuma gitti. Geçen gün camlı dolabımın kapağındaki cam kırıldı ve bomboş duruyordu. Bu çerçevelerin takılığa dönüştürülmesini görünce ben de benim dolabın boş çerçevesine sıra sıra delikli danteller geçirdim. Sonra küpelerimi dantelin deliklerine taktım. Hem kötü görüntü ortadan kalktı hem de gerçekten işe yarar bir şey oldu. 
Aksesuar almaya gelince çok güzel ama gerçekten birbirine dolanmadan düzenli bir şekilde tutmak çok zor. Ben kendimden örnek verecek olursam hepsini göreyim o anda seçeyim isterim. Bazen unuttuklarım oluyor çünkü bir süre hep yeni aldıklarına sarıyorsun ve eskiler arka sıralarda kalıyor. Eğer sizinde evinizde kullanılmayan çerçeveniz varsa içini tel örgü gibi dantelle çevirin ve sonra takılarınızı takın veya sıra ipler geçirin gözlüklerinizi asın. Fikir yaratıcı size de bu fikri odanıza taşımak kalıyor:) 







10 Şubat 2012

FBed


Facebook çılgınlığı için ilginç tasarımlardan bir diğeri uyurken bile online arkadaşlarıyla bağını koparmamak isteyenler için :). Uyandığın zaman yatağından direk bilgisayar ekranına geçebilirsin. Yorulduğun zamanda hop direk yatağındasın. Tabı ne kadar gerekli bir tasarım olduğu tartışılır ama FB hastalarının işini kolaylaştıracağı kesin.